User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Fill in the blanks with suitable words:

1. Stars —— in the sky .

(A) twinkled (B) twinkles (C) twinkle (D) twinkling

2. In spite of very tight security , the prisoner —— from the jail .

(A) jumped (B) escaped (C) went (D) ran

3. The minister called ——— the records .

(A) for (B) on (C) at (D) off

4. The workers clamoured ——— higher wages .

(A) with (B) of (C) at (D) for

5. He always clings ——— his ideals .

(A) to (B) on (C) for (D) over

6. I am not concerned ——— the affair .

(A) for (B) with (C) at (D) of

7. I am concerned ———— my son’s affair .

(A) about (B) at (C) of (D) off

8. The prisoner was condemned ——— death .

(A) with (B) to (C) of (D) on

9. You must conform —— the rules of the game .

(A) to (B) about (C) of (D) off

10. Some people cry ——— democracy .

(A) down (B) of (C) to (D) for

11. I have dispensed ——— the services of that typist .

(A) with (B) for (C) to (D) at

12. The table is made ——— wood .

(A) of (B) from (C) for (D) with

13. Raju is not free on the 27 th, we will have to find an ———— date.

(A) alternative (B) alternate (C) alter (D) none of these

14. He daren’t face the enemy, ————?

(A) do he (B) dare he (C) don’t he (D) daren’t he

15. We need work hard, ———— ?

(A) needn’t we (B) don’t we (C) do we (D) need we

16. He ought to go now ——?

(A)ought he (B)oughtn’t he (C)oughtn’t to he (D)didn’t he

17. We needn’t wait long ——— ?

(A) do we (B) did we (C) need we (D) needn’t we

18. We don’t work hard ———— ?

(A)does we (B) do we (C) didn’t we (D) did we

19. There ——— a dozen eggs in that basket.

(A) was (B) is (C) are (D) has

20. There ——— a pair of trousers in the wardrobe.

(A) were (B) was (C) have been (D) are

ANSWERS

1. C 2. B 3. A 4. D 5. A 6. B 7. A 8. B 9. A 10. A 11. A 12. A 13. B 14. B 15. A

16. B 17. C 18. B 19. C 20. B

 


1⃣I am familiar _ this locality

(A) of

(B) in

(C) with✅

(D) at


2⃣Vishnu is the _ boy in his class

(A) tall

(B) tallest✅

(C) taller

(D) long

3⃣"Don't play at night' is a/an _ sentence

(A) affirmative

(B) negative✅

(C) imperative

(D) interrogative


4⃣Nothing was known about him, __ ?

(A) was it✅

(B) wasn't it

(C) isn't it

(D) is it


5⃣He is __ honest man

(A) a

(B) an✅

(C) the

(D) none of these

6⃣You can trust her. She _ not cheat you

(A) will✅

(B) would

(C) ought

(D) could


7⃣We _ each other for five years

(A) knew

(B) known

(C) knows

(D) have known✅

8⃣Տhe _ succeeded if she had worked hard

(A) will have

(B) will be

(C) would have✅

(D) would

9⃣The match _ by their team

(A) win

(B) has been won✅

(C) has won

(D) won

?Of the two sisters, Gayathri and Theertha, Gayathri is _ attractive

(A) more✅

(B) most

(C) much

(D) very

1⃣1⃣The feminine gender of ‘nephew' is _

(A) nephrite

(B) nephritic

(C) niece✅

(D) nephritis

1⃣2⃣The adjective of 'please’ is _

(A) pleasure

(B) pleasant✅

(C) pleasantly

(D) pleasantness


1⃣3⃣The synonym of 'curiosity' is _

(A) inquisitiveness✅

(B) clarity

(C) desire

(D) anxiety

1⃣4⃣The antonym of 'barbarian’ is _

(A) civilized✅

(B) uncultured

(C) foreigner

(D) fool


1⃣5⃣The authority 'turned down' the proposal. The italicized phrase means _

(A) proceed

(B) stopped

(C) rejected✅

(D) continued


1⃣6⃣A person who undertakes a commercial venture is a/an _

(A) Entrepreneur✅

(B) Businessman

(C) Shopkeeper

(D) Manager


1⃣7⃣Translate the proverb "Pride goes before a fall" into malayalam

(A) പതിരില്ലാത്ത കതിരില്ല

(B) അഹങ്കാരം ആപത്താണ്✅

(C) നിധി കാക്കുന്ന ഭൂതം

(D) നാടോടുമ്പോൾ നടുവേ ഓടണം

1⃣8⃣Identify the word correctly spelt

(A) Setlement

(B) Settlemeant

(C) Settlement✅

(D) settilment


1⃣9⃣Ab intifio“ means _

(A) from the beginning✅

(B) till the end

(C) expansion of initials

(D) first alphabet


2⃣0⃣Arts college’ is a/an __ word

(A) simple

(B) complex

(C) compound✅

(D) attributive

അഭിപ്രായങ്ങള്‍ താഴെ രേഖപ്പെടുത്തുക ( Google Chrome Not Supported )